donderdag 15 januari 2015

Thema de tandarts




De week ging van start met een leuke plons in het zwembad. We speelden piraten in het water, drijven met een plankje en ook eens zonder plankje, we zongen ons liedje beertje in het water. Op het einde mochten we nog even vrij spelen in het water. Het was ook de verjaardag van Milan en Melody. Ze brachten heerlijke taart mee. 

In onze klas werken wij nu ook met een dagklok. Jef de leeuw mag steeds de wijzer verzetten en we oefenen op de begrippen: voormiddag, middag en namiddag. 

Vanaf nu moeten de kinderen ook contractwerk maken. Op vrijdag moet het contract steeds klaar zijn. Dit deden ze zeer flink. 

Op dinsdag konden we starten met ons thema de tandarts. We gingen elkaars mond onderzoeken. Wat zit er allemaal in onze mond, verschillende soorten tanden, ... 

Woordjes zoeken die op  tand rijmen, onze tanden poetsen, aanduiden wat er wel of niet gezond is voor onze tanden, de juf vertelde het verhaal: "grote tanden". De dag nadien moesten de kinderen het verhaal proberen navertellen aan de juf. 

De kinderen gingen zelf tandarts spelen, we speelden een gezelschapsspel waarbij ze het juiste aantal vlekken van de tanden moesten poetsen, we maakten een tandendoosje, we vulden de tanden met plasticine, ... 

Tot volgende week!


















Het ondertekenen van ons contract! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten