zaterdag 27 december 2014

Kerst- en nieuwjaarswensen



Er stond een groene boom in onze klas op maandagmorgen? Hoe noemt deze boom? Hoe voelt hij? Kunnen we hem aankleden? Ook buiten stond er een mooie dennenboom. We gingen volop versieren met gouden en zilveren kerstballen, slingers en natuurlijk de piek. De kleintjes van Juf Nathalie hadden hem ook al een beetje versierd. 

Volop knutselen en oefenen van onze nieuwjaarsbrief, het verhaaltje van kerst in het donker vieren kwam aanbod, experimenteren met een overheadprojector en zelf een verhaal maken, een gezelschapsspel met kerstballen, .... 

De kinderen genoten er van om het verhaaltje na te spelen in de poppenhoek. Dit moest natuurlijk ook in het donker zoals in het verhaal. De lichten werden gedoofd en de kinderen dompelden zich onder in het verhaal. 

We deden ook aan schrijfdans. Eerst werden de rechte lijnen geoefend en dan de liggende acht. Zo bekwamen we een mooi pakje. 


We sloten af met een leuk kerstfeest waarbij de pakjes werden uitgedeeld, kinderchampagne werd gedronken, gedanst en we naar de kerstshow van Samson en Gert keken. 

Geniet nog van de vakantie en prettige feesten! 

Niet vergeten maandag 5 Januari gaan wij zwemmen. 

Tot volgend jaar! 
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten